Logo Bioterapia Jadwiga Wolska
Kuzdrowiu na Facebooku
Cholesterol - trójglicerydy

Trójglicerydy: Pani Jola lat 58 (wysoki poziom trójglicerydów)
Pijąc sok z żyworódki pierzastej, dziurawiec i skrzyp oraz wykonany 1 zabieg energetyczny, korekta błędów żywieniowych, w przeciągu 1 miesiąca i 5 dni, jak widać na wynikach trójglicerydy spadły o ponad połowę: 


Badanie krwi 06. 11. 07 r.
Cholesterol całkowity       207
HDL                                49
LDL                               105
Trójglicerydy                   266  

Następne badanie 11. 12. 07 r
Cholesterol całkowity          195
HDL                                  62
LDL                                 108
Trójglicerydy                     128      

 


Pan Artur 35 lat (zbyt wysoki cholesterol, trójglicerydy przy niewydolności nerek)

 
Z dużym cholesterolem przy niewydolności nerek (kreatynina 5-6)
 
 (z dnia 17.04.2008r):
- białko          240
- cholesterol   209
- HDL              43
- LDL             108
- trójglicerydy 294
 
Zostało zmienione wyżywienie, wycofanie z diety słodyczy, napojów gazowanych, fast- foodów.  Wprowadzono pełne ziarna, warzywa, owoce, mięso w znikomej ilości. Zastosowano pokrzywę i skrzyp.
 
Wyniki 22.04.2008r
 
- białko           40
- cholesterol   211
- HDL              40
- LDL             118
- trójglicerydy 268
 
Wyniki badań 29.04.2008r
 
- białko 45
- cholesterol   163
- HDL              36
- LDL               83
- trójglicerydy  218
 
Mimo tak dużej niewydolności nerek cholesterol można bardzo szybko zmniejszyć przy niewielkiej zmianie wyżywienia oraz zastosowaniu ziół.     
 

 Pan Henryk 66 lat   (za wysoki cholesterol)                                              

 
Pan Henryk miał zbyt wysoki cholesterol.
 
Wyniki badań z dnia 04.04.2012r.:
 
 - Cholesterol całkowity:   212,44   (norma 140-200)
 - HDL:                            38,49   (norma:>35)
 - LDL:                               157   (norma < 135)
 - Trójgilcerydy:                  88,5   (norma 60 – 165)
 
Po wypiciu 250 ml przetacznika, 1 szklanki wywaru ze skrzypu polnego dziennie przez okre 2 tygodni i odstawieniu słodyczy  wyniki badań z dnia 19.06.2012r.  wyglądały następująco:
 
- Cholesterol całkowity:        143   (norma 140-200)
- HDL:                                 38   (norma > 35)
- LDL:                                  83  (norma < 135)
- Trójglicerydy:                    109  (norma 60 – 165)
 

Pan Tadeusz S. 71 lat (miażdżyca, bardzo wysoki cholesterol,białko w moczu, podwyższona kreatynina)

 

Wyniki badań z dnia 28.02.2012r:

Cholesterol całkowity:         282,2  (norma <200)

HDL:                                    34  (norma > 35)

LDL:                                   181  (norma < 135)

Trójglicerydy:                    338,3  (norma 50 – 200)

Kreatynina:                         1,44  (norma 0,7 – 1,2)

GFRwg MDRD:                      51,4  (norma >60)

Białko w moczu:                   25mg (norma: nieobecne)

Po wypiciu 2 butelek przetacznika po 250 ml, oraz pił wywar ze skrzypu polnego, odstawione wszelkiego rodzaju słodycze, zmniejszona ilość mięsa.  Wyniki badań po ok. 2-3 tygodniach 13.03.2012 oraz z dnia 20.03.2012r:

Cholesterol całkowity:          231,5   (norma <200)

HDL:                                   41,4   (norma > 35)

LDL:                                     155   (norma < 135)

Trójglicerydy:                      175,7   (norma 50 – 200)

Kreatynina:                           1,22   (norma 0,7 – 1,2)

GFRwg MDRD:                        powyżej 61 ml/min/1,74 m2 (norma >60)

Białko w moczu:                     nieobecne (norma: nieobecne)



Pani Anna 58 lat (bardzo wysoki poziom cholesterolu)

Wyniki badań: 25.06.2012 r:

Cholesterol całkowity:          353   (norma <200)

HDL:                                   51  (norma > 65)

LDL:                                  282   (norma < 135)

Trójglicerydy:                       96   (norma 50 – 200)


Kolejne wyniki badań z dnia 24.07.2012 po piciu przetacznika 3 x dziennie po 5-6 ml, ograniczeniu spożyciu mięsa i radykalnym ograniczeniu słodyczy:
 

Cholesterol całkowity:          290   (norma <200)

HDL:                                   54   (norma > 65)

LDL:                               215,4   (norma < 135)

Trójglicerydy:                     103   (norma 50 – 200)

 


Pani Maria 69 lat (zbyt wysoki poziom cholesterolu)

Wyniki badań: 28.02.2012 r:

Cholesterol całkowity:          289,7   (norma <200)

HDL:                                   53,9  (norma > 40)

LDL:                                    191   (norma < 135)

Trójglicerydy:                     225,5   (norma 50 – 200)


Po wypiciu jednej butelki soku z przetacznika 250 ml i jednej szklanki wywaru ze skrzypu polnego dziennie oraz ograniczeniu słodyczy i zmniejszeniu ilości mięsa -  wyniki badań po 3 tygodniach tj z dnia 20.03.2012 r wyglądały nastepująco:

Cholesterol całkowity:          248,2   (norma <200)

HDL:                                   54,6   (norma > 40)

LDL:                                    167   (norma < 135)

Trójglicerydy:                     135,4   (norma 50 – 200)
 


Cholesterol

 

Pani Wioletta (wysoki poziom cholesterolu)
Pijąc sok z przetacznika przez 3 tygodnie plus zmiana wyżywienia: 


Przed rozpoczęciem terapii:
Cholesterol całkowity         353
HDL                                56,5
LDL                                 257
 

Badanie po 3 tygodniach od rozpoczęcia terapii
Cholesterol całkowity           233
HDL                                  72,2
LDL                                   136

 


Pani Józefa (niezwykle wysoki poziom cholesterolu)

 

Wyniki badań przed kuracją 4.12.2012r:

Cholesterol całkowity        492 (norma <200)

HDL:                              45,71 (norma> 65)

LDL  nie do określenia z powodu bardzo wysokiego poziomu trójglicerydów            

Trójglicerydy:                    761

Glukoza:                           139,71 (norma <100)

Leukocyty w moczu:           40-60

Bardzo obfita flora bakteryjna w moczu. 

Wyniki badań po 3 tygodniach picia przetacznika 3 x po 5-6 ml, oraz stosowaniu żurawiny, skrzypu i zmiany wyżywienia (z dnia 09.01.2013 r.):

Cholesterol całkowity:  309 (norma <200)

HDL:                         46,02 (norma> 65)

LDL:                          211 (norma 50-200)

Trójglicerydy:             263

Glukoza:                    94,94

Leukocyty:                 2-5

 


Pan Edward 70 lat (cholesterol dużo ponad normę)

Cholesterol znacznie przekraczający normę, został podany przetacznik oraz zalecenia w zmianie wyżywienia.

Wyniki badań  przed podaniem przetacznika 09-02-2012:

Cholesterol całkowity:  314 (norma 120- 200)

HDL:                          64 (norma 35-58 )

LDL:                          219 (norma 0-135)

Trójglicerydy:             156 (norma 60-150)

 

Wyniki badań po 18 dniach od rozpoczecia "kuracji" - 27-03-2012r.:

Cholesterol całkowity:  220 (norma 120- 200)

HDL:                          56 (norma 35-58 )

LDL:                          137 (norma 0-135)

Trójglicerydy:             133 (norma 60-150)

Wyniki badań na cholesterol 21.12.2015:

Cholesterol całkowity:  194 (norma 120- 200)

HDL:                          63 (norma 35-58 )

LDL:                          119 (norma 0-135)

Trójglicerydy:             62 (norma 60-150)


 

 
stat